اخذ ویزای استرالیا

دریافت ویزای استرالیا

استرالیا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهاست و سالانه پذیرای تعداد زیادی مهاجر از سرتاسر جهان است. اقتصاد پویا و امن و فرصت‌های کاری متنوع از جمله دلایل این نرخ بالای مهاجرپذیری هستند.
قوانین حاکم بر امور مهاجرتی این کشور برنامه‌های متعددی را برای افرادی که علاقه‌مند به ورود به این کشور هستند، در نظر گرفته است. چیزی حدود 150 نوع ویزای مختلف استرالیا وجود دارد تا افراد با شرایط گوناگون بتوانند برای دریافت ویزای استرالیا درخواست بدهند.
دریافت ویزای استرالیا
انواع ویزای استرالیا
ویزای استرالیا

انواع ویزای استرالیا

استرالیا ویزاهای زیادی دارد که در به‌روزترین طبقه‌بندی حال حاضر در دسته‌ها و زیردسته‌های متنوعی قرار می‌گیرند.
ویزاهای توریستی یا بازدیدکننده شامل ویزاهایی است که در ادامه لیست کرده‌ایم: مسافرتی الکترونیکی (زیردسته 601)، توریستی الکترونیکی (زیردسته 651)، ترانزیت (زیردسته 771)، توریستی (زیردسته 600)، کار و تعطیلات (زیردسته 462) و تعطیلات (زیردسته 417).
ویزاهای تحصیلی و آموزشی از ویزاهایی تشکیل می‌شود که نام می‌بریم: دانشجویی (زیردسته 500)، سرپرست دانشجویی (زیردسته 590) و آموزشی (زیردسته 407).
ویزاهای خانواده و پارتنر که شامل 23 زیردسته از انواع ویزا است و از انواع مشهورتر آن می‌توان به ویزاهای روبه‌رو اشاره کرد: فرزندخواندگی (زیردسته 102)، فرزندان زیستی (101)، والدین سالخورده (زیردسته 804)، والدین (زیردسته 103)، ازدواج به‌زودی (300)، همسر (زیردسته 801 و 820)
ویزاهای کار و مهارت که 22 زیردسته از جمله ویزاهای زیر را در بر می‌گیرد: نوآوری و سرمایه‌گذاری (موقت، زیردسته 188 و دائم، زیردسته 888)، سرمایه‌گذاری (زیردسته 891)، فارغ التحصیلی موقت که ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه‌های استرالیا است (زیردسته 485)، فارغ التحصیلی تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های خاص مورد تایید استرالیا (زیردسته 476)، کار با داشتن اسپانسر شغلی از استرالیا (482).
ویزاهای پناهندگی و بشردوستانه که دربردارنده ویزاهای روبه‌رو است: بشردوستانه ویژه حفاظتی (زیردسته 202)، حفاظتی (زیردسته 866)، پناهندگی (زیردسته‌های 200، 201، 203 و 204)، حفاظت موقت (زیردسته 785)، قطعنامه (زیردسته 851)، پناهگاه امن اینترپرایز (زیردسته 790)
سایر ویزاها که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان ویزاهای زیر را نام برد: درمان پزشکی (زیردسته 602)، خدمه دریایی (زیردسته 988)، سرمایه‌گذاری بازنشستگی (زیردسته 405)
فرآیند اخذ ویزای استرالیا

نکات مربوط به فرآیند اخذ ویزای استرالیا

شما برای ارسال درخواست ویزا، پرداخت هزینه‌ها، به‌روزرسانی جزئیات یا شرایط، آپلود مدارک و پیگیری میزان پیشرفت درخواست خود باید از ImmiAccount استفاده کنید. اگر اسناد و مدارک را با ایمیل به دپارتمان بفرستید، یک تاییدیه خودکار دریافت خواهید کرد. برخی خدماتی که می‌توانید به‌‌صورت آنلاین انجام دهید موارد روبه‌رو هستند: انتخاب نوع ویزا، درخواست ویزا و بررسی وضعیت پرونده ویزای شما.
قبل از دریافت ویزای استرالیا هیچ‌گونه تعهدات مالی غیرقابل‌استرداد در زمینه سفرشان انجام ندهید. زیرا تضمینی برای گرفتن ویزای استرالیا وجود ندارد و همیشه باید احتمال وقوع اتفاقات غیرقابل‌پیشبینی را در نظر گرفت.
یکی دیگر از نکات مهم این است که برای آپلود مدارک، باید هر مدرک غیرانگلیسی را همراه با ترجمه انگلیسی آن بفرستید. ممکن است از شما خواسته شود که شناسه‌های بیومتریک خود اعم از تصویر دیجیتال چهره و اثر انگشت را ارائه دهید. در صورت نیاز برای تکمیل این فرآیند با شما تماس گرفته می‌شود.
اگر به هر دلیلی قادر به ارائه ویژگی‌های بیومتریک نیستید، می‌توانید یک بیانیه کتبی به درخواست ویزای آنلاین خود پیوست کنید و شرایط خود را توضیح دهید. می‌توانید هم با GSC در استرالیا تماس حاصل کنید و و وضعیت خود را با آن‌ها در میان بگذارید.

اگر تغییری در اطلاعات واردشده در فرایند اخذ ویزا رخ داد چه کار کنید؟

اگر وضعیت شما پس از ثبت درخواست تغییر کرده یا در شرف تغییر است باید به اطلاع آن‌ها برسانید. برخی از رایج‌ترین تغییرها موارد زیر را در بر می‌گیرند. در هر کدام از مواردی که نام بردیم می‌توانید روی مشاوره دقیق و حرفه‌ای همکاران ما در ویزامارکت حساب باز کنید.
البته علاوه‌بر تغییراتی که گفته خواهند شد، هرگونه تغییر در وضعیت تحصیلی یا کاری برای ویزاهای مربوط الزاماتی را پدید می‌آورند. همچنین فوت اسپانسر ویزا در ویزاهایی که نیاز به اسپانسر داشته‌اند، نیز از تغییرات مهم است.

تغییر در پاسپورت

اگر در حین پروسه دریافت ویزای استرالیا پاسپورت جدیدی دریافت کرده‌اید باید از طریق ImmiAccount یا فرم وب این تغییر را ثبت کنید. در این صورت آن‌ها می‌توانند پاسپورت جدید را به ویزا یا درخواست شما پیوند دهند. زمان پردازش درخواست از طریق ImmiAccount تقریبا 72 ساعت و از طریق فرم وب 14 روز خواهد بود.

تغییر در اطلاعات شخصی

اگر مشخصات شخص مانند آدرس، اطلاعات تماس یا جنسیت شما تغییر کرده است می‌توانید از طریق ImmiAccount به‌صورت آنلاین یا از طریق پر کردن فرم 929 به‌صورت کاغذی اقدام کنید. لازم به ذکر است که در صورت تغییر جنسیت باید مدارک مورد نیاز را نیز ارائه دهید.

تغییر در روابط

اگر در حین فرآیند گرفتن ویزای استرالیا، وضعیت تاهل شما تغییر کند بسته به نوع ویزایی که برای آن درخواست داده بودید، باید اقدامات متفاوتی را انجام دهید. اگر به اطلاعات دقیق‌تر راجع به پرونده خودتان در این زمینه نیاز دارید می‌توانید با کارشناسان ویزامارکت در ارتباط باشید.

کناره‌گیری از درخواست ویزا

اگر هنوز ویزا را به شما اعطا نکرده‌اند، به‌راحتی می‌توانید در اکانت خود اقدام به بازپس‌گیری درخواست ویزا کنید. اگر نمی‌توانید لینک فرم انصراف از ویزا را پیدا کنید، باید فرم 1446 را تکمیل کنید و به درخواست خود پیوست کنید.
همچنین اگر رابطه شما با همسرتان به پایان نرسیده و دیگر نمی‌خواهید اسپانسر ویزای او باشید، می‌توانید از طریق یک درخواست کتبی و ذکر مشخصات لازم برای این کار اقدام کنید. اما اگر ویزای شما داده شده است، نمی‌توانید کناره‌گیری کنید؛ چه از اسپانسر همسر قبلی خود بودن و چه از ویزای خودتان.

اضافه شدن یک فرزند جدید به خانواده شما

تولد یک نوزاد جدید باید ثبت شود و می‌تواند نیاز به اقداماتی دیگر داشته باشد. این موارد بستگی به این دارند که نوزاد در استرالیا متولد شده باشد یا خیر، یکی از والدین شهر استرالیا باشند یا نه، یکی از والدین نوزاد اقامت دائم را داشته باشد یا نه و نهایتا اینکه یکی از والدین کدام یک از ویزاهای موقتی استرالیا را دریافت کرده باشد.
با توجه به پیچیده بودن وضعیت پیش‌آمده پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی اقداماتی که باید انجام دهید، با مشاوران ویزامارکت تماس بگیرید تا راهنمایی‌تان کنند.
هزینه‌ های پایه

هزینه‌های پایه ویزای استرالیا

هزینه‌های فعلی هرکدام از انواع ویزاهای استرالیا در جدول کنار هم آمده‌اند.
نوع ویزا
هزینه پایه درخواست ویزا
مسافرتی و توریستی الکترونیکی (601 و 651)
رایگان
ترانزیت (771)
رایگان
توریستی (600)
190 دلار استرالیا
کار و تعطیلات (462 و 417)
635 دلار استرالیا
دانشجویی (500)
710 دلار استرالیا
آموزشی (407)
405 دلار استرالیا
فرزند (101)
101 دلار استرالیا
والدین (103)
4990 دلار استرالیا
پارتنر (801 و 820)
8850 دلار استرالیا
سرمایه‌گذاری (891)
2810 دلار استرالیا
فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مورد تایید (476)
465 دلار استرالیا
لازم به ذکر است که به ازای هر فرد زیر 18 سال یا بالای 18 سال که به درخواست ویزای شما اضافه شود، مقدار مشخصی هزینه نیز بسته به نوع ویزا اضافه می‌شود. برای تخمین دقیق هزینه ویزا می‌توانید به سایت رسمی دپارتمان مهاجرت این کشور مراجعه کنید. همچنین می‌توانید از کارشناسان ویزامارکت هم در این زمینه راهنمایی‌های دقیقی دریافت کنید.

مسائل مربوط به سلامت در حین درخواست ویزا

استرالیا از برخی از بهترین استانداردهای بهداشتی در جهان برخوردار است. برای حفظ این استانداردها اکثر متقاضیان ویزا نیز باید حداقل‌هایی از معیارها را رعایت کنند تا ویزا به آن‌ها اعطا شود. در نتیجه ممکن است سلامت شما را به‌عنون بررسی ملزومات بهداشتی در فرآیند درخواست ویزا ارزیابی کنند.
بررسی موارد بهداشتی به این بستگی دارد که شما چه مدتی قصد دارید در استرالیا بمانید و برای چه ویزایی درخواست می‌دهید. همچنین اینکه کشوری که از آنجا درخواست می‌دهد چه سطح خطری برای بیماری سل دارد، نیز برای دپارتمان مهاجرت استرالیا مهم است.
خوشبختانه ایران در دسته کشورهای با ریسک پایین برای بیماری سل قرار دارد. در نتیجه اگر برای ویزای موقتی درخواست داده‌اید، بررسی بهداشتی خاصی در پیش نخواهید داشت، مگر اینکه خودتان شرایط ویژه‌ای داشته باشید. به‌عنوان مثال اگر باردار باشید و قرار باشد فرزندتان در استرالیا به دنیا بیاید، تست هپاتیت ب را باید انجام دهید.
اگر بالای 15 سال سن دارید و جایی به عنوان پزشک، دندان‌پزشک، پرستار یا حرفه‌های پیراپزشکی مشغول به کار بوده‌اید، باید آزمایش‌هایی انجام دهید. از جمله این بررسی‌ها می‌توان به آزمایش HIV، هپاتیت B و C، کراتینین سرم، عکس از قفسه سینه و معاینات پزشکی نام برد. همچنین اگر بالای 75 سال سن دارید و برای ویزای توریستی (زیردسته 600) درخواست می‌دهید، نیاز به انجام معاینات پزشکی و آزمایش کراتینین سرم خواهید داشت.

نیازمندی‌های شخصیتی انواع ویزاها

الزامات شخصیت در بخش 501 قانون مهاجرت استرالیا تنظیم شده‌اند و به مسئولین مربوطه کمک می‌کنند تا درباره شخصیت متقاضیان ارزیابی درستی داشته باشند. برخی از شرایط نقض نیازمندی‌های شخصیتی عبارتند از:
البته لازم به ذکر است که نباید از پر کردن صادقانه سوالات شانه خالی کرد. در صورت وجود برخی مشکلات و نقش این نیازمندی‌ها نیز باز امکان گرفتن ویزا وجود دارد. هر پرونده با توجه شرایط خود فرد سنجیده می‌شود.
پس از درخواست ویزا ممکن است موارد زیر را از شما بخواهند:
اگر از شما خواسته شد که یک بیانیه قانونی شخصیت ارائه دهید، باید نسخه انگلیسی را ارسال کنید. نسخه فارسی صرفا برای اطلاع یافتن از محتوای آن آورده شده است.
ویزاهای توریستی

ویزاهای توریستی استرالیا

ویزای توریستی استرالیا دارای شش زیردسته است که متاسفانه همه آ‌ن‌ها برای شهروندان ایرانی قابل درخواست نیستند. بعضی از این ویزاها صرفا برای برخی از کشورها قابل درخواست هستند.
زیردسته ویزا
هزینه
زمان اعتبار و اقامت
قابل درخواست برای شهروندان ایرانی
ویزای مسافرتی الکترونیکی (601)
20 دلار استرالیا
12 ماه، 3 ماه در هر بار ورود
خیر
ویزای الکترونیکی (651)
رایگان
12 ماه، 3 ماه در هر ورود
خیر
ویزای ترانزیت (771)
رایگان
کمتر از 72 ساعت
بله
ویزای توریستی (600)
190 دلار استرالیا
3، 6 و 12 ماهه
بله
ویزای کار و تعطیلات (462)
635 دلار استرالیا
12 ماهه
خیر
ویزای تعطیلات کاری (417)
635 دلار استرالیا
12 ماهه
خیر

ویزای مسافرتی الکترونیکی

ویزای 601 استرالیا به متقاضیان امکان می‌دهد به عنوان یک توریست به استرالیا سفر کنید. از اهداف این سفر می‌توان به بازدید از خانواده یا دوستان، یا به عنوان یک بازدید کننده تجاری اشاره کرد. مراحل اخذ این ویزا نسبتا ساده هستند. همچنین چون مراحل به‌صورت آنلاین پیش می‌روند، معمولا در مدت زمان کوتاهی می‌توان آن را دریافت کرد.
مدت اعتبار این ویزا یک سال است و در این سال می‌توانید هر تعدادی که خواستید به مرز این کشور وارد شوید. البته در هر بار ورود حداکثر سه ماه می‌توانید در خاک استرالیا اقامت کنید. این ویزا فقط توسط 34 کشور قابل درخواست است که ایران در لیست آن‌ها نیست.

ویزای الکترونیکی

ویزای 651 یک سال اعتبار دارد و در آن یک سال می‌توان به دفعات وارد استرالیا شد. البته در هر بار ورود مجاز به 3 ماه اقامت هستید. این ویزا فقط به 36 کشور ارائه می‌شود که متاسفانه نام ایران در بین این کشورها دیده نمی‌شود.

ویزای ترانزیت

با ویزای 771 می‌توانید از استرالیا عبور کنید و به مقصد نهایی دیگری رهسپار شوید. البته با داشتن این ویزا حداکثر تا 72 ساعت می‌توانید در خاک این کشور اقامت داشته باشید. مگر اینکه خدمه کشتی واجد شرایط باشید و ویزای خدمه دریایی داشته باید و ظرف 5 روز پس از ورود به استرالیا، به کشتی خود وارد شوید.

ویزای کار و تعطیلات

ویزای 462 برای افراد جوانی است که می‌خواهند تعطیلات طولانی‌مدت داشته باشند و برای تامین هزینه‌های خود در آنجا کار کنند. فقط افراد 18 تا 30 ساله می‌توانند برای این ویزا درخواست دهند و تنها شهروندان بعضی کشورها مجاز هستند. متاسفانه ایران در بین این کشورها قرار ندارد. همچنین افراد حق همراه داشتن فرزند تحت تکفل خود را ندارند.

ویزای توریستی

ویزای 600 خود به سه جریان یا استریم گردشگری، اسپانسر فامیلی و سفر کاری تقسیم می‌شود. به نوع گردشگری آن ویزای توریستی بدون دعوت‌نامه هم گفته می‌شود. زیرا می‌توانید بدون دعوت‌نامه آن را درخواست کنید و به بازدید از مکان‌های دیدنی استرالیا بپردازید یا به دیدن اقوام بروید.
به نوع اسپانسر فامیلی آن ویزای توریستی با دعوت‌نامه گفته می‌شود. زیرا یکی از اقوام شما که اقامت دائم استرالیا را دارد باید مبلغی به‌عنوان ضمانت نزد دپارتمان مهاجرت به امانت بگذارد. این حامی فقط می‌تواند از بستگان درجه یک یا دوی شما باشد و مثلا نمی‌تواند دوست یا دخترخاله شما باشد. مزیت ویزای توریستی با دعوت‌نامه این است که معمولا آسان‌تر و سریع‌تر به این درخواست‌ها رسیدگی می‌شود.
در استریم کاری ویزای توریستی شما احتمالا می‌خواهید برای یک قرارداد کاری به این کشور سفر کنید یا در یک کنفرانس و نمایشگاه شرکت کنید. شاید هم قرار ملاقاتی برای یک مصاحبه شغلی دارید. در هر صورت شما در طول اقامت خود با این ویزا در استرالیا حق تحصیل و کار ندارید. فقط می‌توانید در دوره‌های آموزشی کمتر از 3 ماه شرکت کنید.
بسته به نظر دپارتمان مهاجرت ممکن است اعتبار ویزای توریستی شما 3 ماهه، 6 ماهه یا 12 ماهه باشد. همچنین ممکن است ویزای شما سینگل یعنی یک بار ورود یا مولتیپل یا چند بار ورود باشد. نکته مهم این است که دارندگان هرکدام از این سه نوع ویزای توریستی استرالیا اجازه ندارند که ویزای خود را تمدید کنند. درنتیجه برای جلوگیری از برخوردهای قانونی بهتر است قبل از تمام شدن اعتبار خود از استرالیا خارج شوند.

ویزای تعطیلات کاری

ویزای 417 هم برای افرادی است که می‌خواهند برای تعطیلاتی طولانی به استرالیا سفر کنند و در حین آن با کار کردن هزینه‌های زندگی خود را هم تامین کنند. افراد در سنین بین 18 تا 30 سال مجاز به درخواست این ویزا هستند. البته شهروندان برخی کشورها تا 35 سال هم این اجازه را دارند. متاسفانه این ویزا به شهروندان ایرانی تعلق نخواهد گرفت. در این ویزا هم افراد اجازه ندارند که فرزند خود را به همراه داشته باشند.

برخی نکات ویزای توریستی استرالیا

امکان تمدید ویزای توریستی استرالیا وجود ندارد و تنها راه این است که به ایران بازگردید و دوباره برای گرفتن این ویزا اقدام کنید. این ویزا دارای محدودیت‌هایی است و فرد دارنده اجازه ندارد با آن به تجارت بپردازد یا کاری داشته باشد که به آن حقوق تعلق بگیرد. یعنی برای انجام کارهای داوطلبانه و بشردوستانه مشکلی پیش نمی‌آورد. همچنین خدمات درمانی نیز به این ویزا تعلق نمی‌گیرند.
مدت زمانی که طول می‌کشد تا درخواست این ویزا بررسی شود به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله این عوامل می‌توان به تاریخچه سفری، تمکن مالی، داشتن یا نداشتن اقوام نزدیک در استرالیا اشاره کرد. اما به‌طور کلی این زمان ممکن است بین 6 تا 37 روز کاری متفاوت باشد. البته بسته به تعداد متقاضیان و کم‌وکاستی‌های احتمالی پرونده‌تان ممکن است تا 3 ماه هم طول بکشد.
یکی از مزیت‌های جانبی ویزای توریستی استرالیا این است که داشتن آن در پاسپورت شما، باعث بالا رفتن اعتبار گذرنامه شما خواهد شد. این نکته به این معنی است که برای سفرهای خارجی بعدی و برای درخواست ویزای سایر کشورها تاریخچه سفری خوبی کسب می‌کنید. در نتیجه احتمال موفقیت و گرفتن ویزای سایر کشورها برای شما بالاتر می‌رود.

مدارک ویزای توریستی استرالیا

برای درخواست ویزای توریستی باید مدارک زیر را آماده کنید. البته دقت کنید که تمام مدارک و اسناد باید به انگلیسی ‌صورت رسمی ترجمه شوند و مهر دادگستری و امور خارجه نیز پای آن‌ها باشد.

موارد ذکرشده در دعوت‌نامه ویزای توریستی استرالیا

مشخصاتی که باید در دعوت‌نامه ویزای توریستی استرالیا ثبت شوند به شرح زیرند:

مراحل دریافت ویزای توریستی استرالیا

جهت اقدام کردن برای گرفتن ویزای توریستی این کشور باید مراحل زیر را گام‌به‌گام طی کنید:
معمولا مدت زمان بررسی مدارک و درخواست‌های ویزای توریستی استرالیا معمولا بین یک هفته تا دو ماه است.

ویزاهای تحصیلی و آموزشی

ویزای تحصیلی و آموزشی استرالیا دارای سه زیر دسته است که هرکدام شرایط خاص خود را دارند و برای اهدفی متفاوت طرح‌ریزی شده‌اند. این سه نوع ویزا به شرح زیرند:
زیردسته ویزا
هزینه
زمان اعتبار و اقامت
دانشجو یا دانش‌آموز (500)
710 دلار استرالیا
حداکثر تا 5 سال و منطبق با دوره تحصیل
سرپرست دانشجو (590)
710 دلار استرالیا
بسته به اقامت دارنده ویزای دانشجویی یا دانش‌آموزی و سن آن‌ها تعیین می‌شود.
آموزشی (407)
405 دلار استرالیا
تا دو سال

ویزای دانشجو یا دانش‌آموز

با استفاده از ویزای 500 شما می‌توانید در یک دوره واجد شرایط در استرالیا شرکت کنید. البته برای درخواست این ویزا باید تایید ثبت‌نام در دوره‌ای معتبر و تمام‌وقت را داشته باشید. همچنین باید مدارکی ارائه دهید که نشان دهد، سطح زبان شما مناسب است. بدین منظور یا باید نمره آزمون خاصی از زبان انگلیسی که مورد تایید دپارتمان است را آپلود کنید یا در دسته معافیت‌های موجود قرار داشته باشید.
این ویزا برای دوره‌های دانش‌آموزی شرایط سنی خاص خود را دارد. به‌طور مثال برای شروع پایه نهم شما باید کمتر از 17 سال سن داشته باشید و برای آغاز پایه دوازدهم کمتر از 20 سال. همچنین اگر کمتر از 18 سال سن دارید، هنگام درخواست ویزا باید شرایط مالی و رفاهی کافی برای مدت زمانی که در استرالیا هستید را در نظر بگیرید.
شما و اعضای خانواده‌تان در استرالیا باید تحت پوشش بیمه سلامت دانشجویان خارج از کشور یا OSHC قرار گرفته باشید. این بیمه نه از روز شروع دوره آموزشی شما، بلکه باید از روز ورود شما به خاک استرالیا شروع شده باشد. شما باید اطمینان حاصل کنید که پیش از شروع OSHC وارد استرالیا نمی‌شوید و تا زمانی که در این کشور هستید نیز باید این بیمه را حفظ کند.

ویزای سرپرست دانش‌آموز یا ویزای گاردین استرالیا

ویزای 590 استرالیا برای والدین یا به‌طور کلی مراقبانی برنامه‌ریزی شده است که می‌خواهند کودک یا نوجوان خود را که زیر 18 سال سن دارد، به استرالیا بفرستند. در عین حال هم معتقدند که حضور خودشان به عنوان مراقب یا سرپرست کنار کودک یا نوجوان ضروری است.
از شرایط دریافت ویزای گاردین استرالیا می‌توان به این اشاره کرد که شخص حامی باید بیشتر از 21 سال سن داشته باشد. همچنین ضروری است که تمکن مالی کافی برای حمایت از خود و دانش‌آموز در زمان اقامت در استرالیا را داشته باشد و از عهده ارائه مسکن و سایر خدمات رفاهی برآید.
گفتنی است که لزوما نباید والد دانش‌آموز باشید تا این ویزا به شما تعلق گیرد. شما می‌توانید هر کدام از بستگان زیر باشید:
  • والد یا والد ناتنی
  • پدربزرگ و مادربزرگ اصلی یا ناتنی
  • خواهر یا برادر اصلی یا ناتنی
  • عمو، عمه، خاله یا دایی اصلی یا ناتنی
  • خواهرزاده یا برادرزاده اصلی یا ناتنی
البته اگر والد کودکی که قرار است در استرالیا درس بخواند و ویزای دانش‌آموزی دارد، نیستید؛ برای آنکه بتوانید ویزای گاردین را دریافت کنید و حامی وی شناخته شوید، یک شرط وجود دارد. آن شرط این است که والدین یا حضانت‌کنندگات دانش‌آموز مد نظر به‌صورت رسمی و کتبی شما را به‌عنوان حامی او در استرالیا معرفی کرده باشند.

ویزای آموزشی استرالیا

ویزای 407 یا ویزای آموزش شغلی استرالیا برای آن دسته از افراد است که می‌خواهند در فعالیت‌ها یا دوره‌های آموزشی یک شغل خاص شرکت کنند. درخواست‌دهندگان قصد دارند مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای خود را توسعه دهند و از دوره‌های آموزش عالی مرتبط با تخصص خود بهره‌مند شوند. از شروط اصلی درخواست این ویزا سن بالای 18 سال و داشتن یک حامی یا اسپانسر است.

3 نوع مختلف از آموزش شغلی تحت پوشش این ویزا قرار دارد:

  • آموزش مورد نیاز برای ثبت‌نام
  • آموزش در جهت بهبود مهارت‌های حرفه‌ای
  • آموزش حرفه‌ای برای ایجاد ظرفیت در خارج از کشور
هرکدام از این 3 نوع آموزش مخاطب خود دارند و افراد خواهان این ویزا باید متناسب با نیازهای آموزشی و سوابق کاری خود درخواست ویزای 407 را داشته باشند.
از تاریخ 1 جولای 2023 محدودیت‌های کاری برای متقاضیان ثانویه ویزای 407 مجددا اعمال خواهند شد. درنتیجه افراد طبق تبصره 8104 نهایتا اجازه دارند که 40 در هر دو هفته کار کنند. لازم به ذکر است که این ویزا قابل تمدید نیست و با توجه به اقامت موقت آن، برای بیشتر ماندن در استرالیا باید ویزای دیگری را درخواست کنید.
اسپانسر شما برای این ویزا نیز باید شرایط خاصی داشته باشد و جزو حامیان تاییدشده از سوی دپارتمان مهاجرت استرالیا باشد. برخی از این اسپانسرهای تاییدشده عبارتند از:
  • ارگان‌ها و سازمان‌های استرالیایی دارای فعالیت قانونی
  • موسسه‌هایی با منافع مشترک
  • سازمانی بین‌المللی که در استرالیا هم شناخته‌شده محسوب می‌شود
  • سازمانی ورزشی یا مذهبی یا اداره‌کننده یک سوپرقایق
  • کاپیتانی که یک کشتی را هدایت می‌کند.

ملزومات زبان انگلیسی ویزای دانشجویی

جدول زیر انواع آزمون‌های ممکن برای سنجش زبان انگلیسی و حداقل نمره‌ای که باید برای برآورده کردن شرط زبان انگلیسی ویزای دانشجویی کسب کنید را نشان می‌دهد.
آزمون زبان انگلیسی
حداقل نمره
حداقل نمره و حداقل 10 هفته شرکت در دوره‌های فشرده زبان انگلیسی برای دانشجویان خارج از کشور (ELICOS)
حداقل نمره و حداقل 20 هفته شرکت در دوره‌های فشرده زبان انگلیسی برای دانشجویان خارج از کشور (ELICOS)
IELTS
5.5
5
4.5
TOFEL
46
35
32
CAE
162
154
147
PTE
42
36
30
OET
نمره B در هر جزء از آزمون
غیرقابل‌تعریف
غیرقابل‌تعریف
ذکر این نکته نیز ضروری است که نمره آزمون زبان شما نباید متعلق به زمانی بیشتر از دو سال قبل از درخواست ویزا باشد. همچنین آزمون تافل اینترنتی یا TOEFL iBT در تاریخ 26 جولای 2023 ارائه آزمون‌های زبان انگلیسی برای اهداف مطابق با ویزای استرالیا را متوقف کرد.
بنابراین، نمره‌های آزمون تافل iBT که در تاریخ 26 جولای یا پس از آن برگزار می‌شوند، دیگر الزامات این ویزای استرالیا را برآورده نمی‌کنند. فقط نمرات تافل iBT از آزمون‌هایی که در 25 جولای 2023 یا پیش از آن گرفته شده‌اند، برای اهداف ویزای دانشجویی پذیرفته می‌شوند.

ویزاهای کار و مهارت استرالیا

ویزاهایی که مبنی بر کار و مهارت هستند، خود به 22 زیردسته تقسیم می‌شوند و انواع معروف‌تر و کاربردی‌تر آن‌ها در جدول زیر آمده است:
زیردسته ویزا
هزینه به دلار استرالیا
مدت اعتبار و اقامت
با اسپانسر شغلی (زیردسته 186)
4640
دائم
با اسپانسر مناطق کم‌جمعیت یا اسپانسر فامیلی (زیردسته 491)
4640
پنج سال
کارآفرینی و سرمایه‌گذاری (زیردسته 188)
9450
تا پنج سال
ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه‌های استرالیا (زیردسته 485)
1895
تا 18 ماه (به استثنای دارندگان پاسپورت ملی هنگ‌کنگ و بریتانیا که می‌توانند تا 5 سال بمانند)
مهارتی به صورت مستقل (زیردسته 189)
4640
دائم
ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه‌های خاص (زیردسته 476)
465
معمولا تا 18 ماه
مهارتی با اسپانسر ایالتی (زیردسته 190)
4640
دائم
مهاجرت کاری و تخصصی به استرالیا از طریق دریافت انواع ویزای Skilled-Worker صورت می‌گیرد که در فارسی آن را به‌صورت اسکیل ورکر هم می‌نویسند. بدین منظور ضروری است که امتیاز لازم اسکیل ورکر را به دست آورید.
استرالیا برای برآوردن نیازش به نیروهای ماهر در انواع خاصی از مشاغل برنامه‌های مهاجرتی خاصی را طرح‌ریزی کرده است. در همین راستا GMS یا General Skilled Migration را به وجود آمده است که سیستم امتیازبندی متقاضیان کار در این کشور است. این سیستم وطیفه مدیریت انواع ویزای اسکیل ورکر و امتیازدهی به متقاضیان ویزاهای کرای و مهارتی در استرالیا را برعهده دارد.
ویزای مهارتی استرالیا برای کسانی طراحی شده است که در حال حاضر دارای یک مهارت هستند و شغل آن‌ها هم در فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور است. برای موفقیت در این برنامه مهاجرتی گسترده لازم است که متقاضیان حداقل 65 امتیاز از مجموع جدول امتیازات عمومی را کسب کنند تا واجد شرایط شمرده شوند.

ویزای کار و مهارت مستقل

ویزای 189 استرالیا نیازی به اسپانسر شدن کارفرما یا بستگان فامیل ندارد و متقاضیان باید امتیاز مربوط به کسب این ویزا را طبق معیارهای دپارتمان مهاجرت استرالیا به دست آورند. سن متقاضی باید کمتر از 45 سال باشد و سوابق تحصیلی و شغلی او مورد تایید مراجع ارزیابی‌کننده قرار گیرد. همچنین شغل انتخابی متقاضی باید در لیست مشاغل MLTSSL قرار داشته باشد.

ویزای کاری با اسپانسر فامیل یا مناطق کم‌جمعیت

ویزای 491 برخلاف رویه‌های گذشته، در حال حاضر به متقاضیان اجازه می‌دهد در منطقه‌ای به‌جز منطقه اسپانسرشده هم به کار و زندگی مشغول باشند، به شرطی که در منطقه مشخص‌شده مد نظر دپارتمان مهاجرت استرالیا باشد. امتیاز حداقلی این ویزا 65 است ولی با کسب کردن 50 امتیاز هم می‌توانید امیدوار باشید که این ویزا را دریافت می‌کنید.
مدت زمان اعتبار این ویزا 5 ساله است و در طول این 5 سال می‌توانید هر تعداد که خواستید به کشور وارد شوید. گفتنی است که شما پس از گذشت 3 سال می‌توانید برای دریافت اقامت دائمی استرالیا درخواست دهید.

ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی

ویزای 190 برای آن دسته از افراد است که خواهان استفاده از اسپانسر ایالتی هستند. متقاضیان این ویزا در صورتی که موفق به اخذ ویزا شوند، طبق قانون هر ایالت موظف هستند که حداقل 2 سال در همان مکان به کار و زندگی بپردازند. شغل انتخابی شما برای دریافت این ویزا باید در دسته مشاغل STSOL قرار داشته باشد.

ویزای مهارتی ویژه دانشگاه‌های خاص

ویزای 476 فقط برای فارغ‌التحصیلان برخی از دانشگاه‌های مورد تایید استرالیا است. از بین دانشگاه‌های ایران نام دو دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه تهران در این لیست به چشم می‌خورد. فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی این دو دانشگاه می‌توانند 18 ماه در استرالیا زندگی کنند. در طول این 18 ماه هم می‌توانید با به دست آوردن سابقه کاری و افزایش امتیازتان احتمال دریافت اقامت دائم را افزایش دهید.
از شروط دریافت این ویزا این است که متقاضی کمتر از 31 سال سن داشته باشد . حداقل نمره 6 آیلتس را کسب کرده باشد. همچنین نباید بیشتر از 2 سال از زمان فارغ‌التحصیلی فرد متقاضی گذشته باشد.

ویزای اقامت دائم با اسپانسر شغلی

ویزای 186 برای افرادی کاربرد دارد که توسط کارفرمایی مورد تایید تحت حمایت و اسپانسرینگ قرار خواهند گرفت. این ویزا خود به سه جریان یا استریم تقسیم می‌شود:
  • تغییر اقامت موقت یا Temporary Residence Transition که با داشتن ویزای 457 صورت می‌گیرد. کارفرمای متقاضی باید در همان شغلی که یک بار قبلا حامی او بوده است، مجددا اعلام کند که اسپانسر وی خواهد بود. متقاضی باید دو سال سابقه کار در همان شغل را داشته باشد و نیز کمتر از 50 سال سن داشته باشد.
  • ورود مستقیم یا Direct Entry برای افرادی مناسب است که ویزای 457 را دارند اما شرایط اقدام از طریق جریان تغییر اقامت موقت نیستند. مثلا ممکن است مدت زمان کارشان باشد یا هرگز در خود استرالیا مشغول نشده باشند.
  • توافق کاری مختص برخی کارفرمایان خاص یا The Labour Agreement که برای افرادی است که کارفرمای آن‌ها قرارداد ویژه‌ای با دولت استرالیا دارد و مایل است اسپانسر متقاضی باشد.
از شرایط دریافت این ویزا این است که شش ماه از تایید انتخاب توسط کارفرمای استرالیایی شما گذشته باشد. همچنین عنوان شغلی مد نظر شما باید در لیست MLTSSL یا مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد.

ویزای کارآفرینی و سرمایه‌گذاری

ویزای 188 خود در حال حاضر دارای 7 استریم یا جریان متفاوت است و برای افرادی مناسب است که می‌خواهند مدیریت و اداره یک کسب و کار یا بیزینس را در استرالیا عهده‌دار شوند. این استریم‌ها عبارتند از:
  • نوآوری بیزینس یا Business Innovation
  • گسترش نوآوری بیزینس یا Business Innovation Extension
  • سرمایه‌گذار یا Investor
  • سرمایه‌گذاری عمده یا Significant Investor
  • گسترش سرمایه‌گذاری عمده یا Significant Investor Extension
  • سرمایه‌گذار ممتاز یا Premium Investor
  • کارآفرینی Entrepreneur
مدت زمان مجازی که می‌توان با استفاده از این ویزا در خاک استرالیا اقامت داشت، 5 سال است. اما پس از این زمان نیز می‌توان آن را به ویزای دائم سرمایه‌گذاری تبدیل کرد.

ویزای ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های استرالیا

ویزای 485 به فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های این کشور اجازه می‌دهد که پس از اتمام دوره تحصیلی خود، به صورت موقت در منطقه مد نظرشان اقامت داشته باشند و در شغلی مشغول به کار شوند. ویزای 485 خود به دو جریان یا استریم تقسیم می‌شود:
  • جریان کار فارغ‌التحصیل‌ها یا Graduate Work Stream به دانشجویانی که به تازگی دوره تحصیلی خود را تمام کرده‌اند، اجازه می‌دهد که 18 ماه در استرالیا بمانند و به کار بپردازند. متقاضیان برای دریافت این ویزا باید مهارت و شایستگی خود را در یکی از مشاغل لیست MLTSSL نشان دهند.
  • جریان کار بعد از تحصیل یا Post-Study Work Stream که به فارغ‌التحصیلان اجازه می‌دهد، 2 الی 4 سال بسته به مدرک تحصیلی خود در استرالیا بمانند و به تحصیل یا کار بپردازند. آخرین مدرک تحصیلی این متقاضیان باید از یکی از مراکز آموزشی معتبر CRISIS اخذ شده باشد.

چگونگی امتیازبندی شایستگی‌ها برای اخذ ویزای مهارت و تخصص استرالیا

برخی از مهم‌ترین امتیازبندی‌ها برای دریافت ویزای کاری یا مهارتی استرالیا در ادامه آورده‌ایم. لازم به ذکر است که این معیارها در زمان دعوت شما سنجیده می‌شوند. امتیازات دقیقی که در ادامه آورده شده اند برای دریافت ویزاهای 189، 190 و 491 هستند.

سن متقاضی

در این شیوه امتیازدهی محدودیتی برای سن متقاضی ویزای کاری وجود دارد و متقاضی باید کمتر از 45 سال سن داشته باشد. تناظر دقیق هر بازه سنی و امتیاز تعلق‌گرفته به آن در جدول زیر آورده شده است.
سن
امتیاز
بین 18 تا 24
25
بین 25 تا 32
30
بین 33 تا 39
25
بین 40 تا 45
15

سطح زبان انگلیسی

کسی که برای دریافت ویزای اسکیل ورکر درخواست می‌دهد، باید حداقل‌هایی از مهارت‌های زبان انگلیسی را برآورده کند. نمرات حداقلی و امتیازات آن‌ها در جدول زیر شرح داده شده‌اند. لازم به ذکر است که شرکت در آزمون‌های زبان معتبر و کسب نمرات ذکرشده باید در سه سال منتهی به درخواست ویزا صورت گرفته باشد نه بیشتر از آن.
نمره در آزمون‌های زبان
سطح
امتیاز
حداقل نمره 6 برای هر 4 مهارت در آزمون آیلتس
Competent English
0
حداقل نمره 12 در مهارت شنیداری، 13 در مهارت خواندن، 21 در نوشتن و 18 در صحبت کردن در آزمون تافل
Competent English
0
حداقل نمره 50 در هر 4 بخش در آزمون PTE
Competent English
0
حداقل نمره 7 برای هر 4 مهارت در آزمون آیلتس
Proficient English
10
حداقل نمره 24 در مهارت شنیدن، 24 در خواندن، 27 در نوشتن و 23 در صحبت کردن در آزمون تاقل
Proficient English
10
حداقل نمره 65 در هر 4 بخش در آزمون PTE
Proficient English
10
حداقل نمره 8 در هر 4 مهارت در آزمون آیلتس
Superior English
20
حداقل نمره 28 در شنیدن، 29 در خواندن، 30 در نوشتن و 26 در صحبت کردن در آزمون تافل
Superior English
20
حداقل نمره 79 در هر 4 بخش در آزمون PTE
Superior English
20
گفتنی است که اگر شما مدرک معتبری غیر از آزمون‌های ذکرشده دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در ویزامارکت تماس بگیرید تا متوجه شوید که نمره شما در آن آزمون که معادل چه امتیازی خواهد بود.

سابقه کار

اگر شما برای شغلی که درخواست داده‌اید، چه در خارج از استرالیا و چه در داخل این کشور سابقه‌ای دارید، به شما طبق جدول زیر امتیاز تعلق می‌گیرد.

سابقه کار خارج از استرالیا

سال‌های سابقه کار
امتیاز
کمتر از 3 سال
0
3 یا 4 سال
5
بین 5 تا 7 سال
10
8 سال یا بیشتر
15

سابقه کار داخل استرالیا

سال‌های سابقه کار
امتیاز
کمتر از 1 سال
0
1 یا 2 سال
5
3 یا 4 سال
10
بین 5 تا 7 سال
15
8 سال یا بیشتر
20
چند نکته قابل توجه درباره دریافت امتیاز سابقه کار وجود دارد که به شرح زیرند:
  • تنها در صورتی می‌توانید امتیاز سابقه کار را دریافت کنید که این سابقه استخدام در شغلی باشد که شما برای انجام آن در استرالیا درخواست داده‌اید. همچنین می‌تواند یک شغل نزدیک و مرتبط با آن باشد. منظور از شغل مرتبط و نزدیک شغلی است که در ANZSCO در همان گروه واحد باشد. همچنین می‌تواند سازگار با مسیر پیشرفت شغلی شما باشد. اگر هیچ یک از دو حالت قبل نیست، باید به عنوان بخشی از ارزیابی مهارت‌های شما توسط یک مرجع ارزیابی‌کننده تشخیص داده شود که ارتباط نزدیکی با شغل مورد درخواست شما دارد.
  • سابقه کاری که گزارش می‌دهید باید در 10 سال منتهی به درخواست ویزا باشد.
  • در مجموع امتیازاتی که می‌توان برای سابقه کار اعطا کرد، محدودیت وجود دارد و حداکثر امتیازی که می‌توان کسب کرد 20 است. یعنی حتی اگر شما با ترکیب سوابق شغلی خود در استرالیا و خارج از آن واجد دریافت امتیازی بیشتر از 20 باشید، تنها 20 امتیاز به شما تعلق می‌گیرد.
علاوه‌بر موارد مذکور، لازم است اشاره کنیم که منظور از سابقه کار استخدام‌هایی است که در شغل مورد نظر به ازای حداقل 20 ساعت کار در هفته دستمزد دریافت کرده باشید.

مدارک تحصیلی

برای مدارک تحصیلی خود نیز مطابق با جدولی که در ادامه می‌آید، به شما امتیاز تعلق می‌گیرد. بدیهی است که برای بالاترین مدرک خود امتیاز دریافت خواهید کرد.
مدرک تحصیلی
امتیاز
دکترا از یک موسسه آموزشی در استرالیا یا موسسه‌ای دیگر که دارای استانداردی شناخته‌شده است
20
لیسانس از یک موسسه آموزشی در استرالیا یا مرکز دیگری که دارای یک استاندارد شناخته‌شده است
15
دیپلم یا مدرک تجاری از یک موسسه آموزشی استرالیایی
10
کسب مدرک یا جایزه‌ای که توسط مرجع ارزیابی مربوطه برای شغل معرفی‌شده شما مناسب ارزیابی شود
10
اگر دارای مدرک لیسانس یا بالاتر از آن در خارج از کشور استرالیا هستید و مرجع ارزیابی‌کننده شغل شما نظری راجع به آن ارائه نکرده است، می‌توانید برای مشورت با VETASSESS یا خدمات آموزش و ارزیابی آموزش حرفه‌ای تماس حاصل کنید.
VETASSESS می‌تواند یک ارزیابی از سطح تحصیلی مقایسه‌ای مدرک شما در چارچوب مدارک استرالیا یا AQF ارائه دهد. ضمنا پس از انجام این کار، مشاوره VETASSESS باید همراه با درخواست شما برای حمایت از ادعای شما برای این امتیازات ارائه شود.
نکته گفتنی دیگر این است که تنها در صورتی می‌توانید برای مدرک دکترا امتیاز دریافت کنید که مدرک تحصیلی در سطح مربوطه یعنی PHD یا Doctor of Philosophy را تمام کرده باشید. شما نمی‌توانید این امتیاز را برای سایر مدارک تحصیلی که به شما حق استفاده از عنوان دکتر را می‌دهد (مانند پزشک عمومی، دندانپزشک و دامپزشک)، دریافت کنید.

مدرک تحصیلی تخصصی

به ازای مدرک کارشناسی ارشد پژوهش‌محور یا مدرک دکترا از یک موسسه آموزشی استرالیایی که شامل حداقل 2 سال تحصیل در رشته مربوطه است، 10 امتیاز دریافت خواهید کرد.
مدرک تحصیلات تکمیلی پژوهش‌محور باید پس از حداقل 2 سال تحصیل در رشته‌های زیرشاخه علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات یا فناوری اطلاعات و ارتباطات از یک موسسه آموزشی استرالیا اعطا شود.

علوم فیزیکی و طبیعی که شامل زیر شاخه‌های زیر است:

  • علوم زیستی
  • علوم شیمی
  • علوم زمین
  • علوم ریاضی
  • علوم طبیعی و فیزیکی
  • فیزیک و نجوم

فناوری اطلاعات که شامل زیرشاخه‌های زیر است:

  • علوم کامپیوتر
  • سیستم‌های اطلاعاتی
  • فناوری اطلاعات

مهندسی و فناوری‌های مرتبط که شامل زیرشاخه‌های زیر است:

  • مهندسی هوافضا و فناوری
  • مهندسی عمران
  • مهندسی برق و الکترونیک
  • مهندسی فناوری و فناوری‌های مرتبط
  • مهندسی نقشه‌برداری
  • مهندسی ساخت و فناوری
  • مهندسی دریایی و فناوری
  • مهندسی مکانیک و صنایع و فناوری
  • مهندسی فرایند و منابع

مهارت‌های همسر

اگر همسر شما قرار است با شما به استرالیا بیاید، امتیازاتی هم به شایستگی‌ها و مهارت‌های وی تعلق می‌گیرد. این امتیازات به تفکیک در جدول زیر شرح داده شده‌اند.
نیازمندی
امتیاز

همسر شما نیز باید متقاضی این نوع ویزا باشد و معیارهای سن، سطح زبان انگلیسی و مهارت‌ را داشته باشد.

برای اینکه شما واجد دریافت این امتیاز باشید، شریک زندگی شما باید متقاضی همان زیردسته ویزا باشد و نباید اقامت دائم یا شهروندی استرالیا را داشته باشد. علاوه‎بر این، باید مدارکی ارائه دهید که نشان دهد زمانی که از شما برای درخواست این ویزا دعوت شد، همسرتان:

  • کمتر از 45 سال سن دارد.
  • کمترین نمره در سطح زبان انگلیسی که در جدول بالا موجود بود و به آن competent English می‌گویند را کسب می‌کند.
  • شغل یا مهارتی را درخواست کرده است که در همان لیست مشاغل شغل پیشنهادی شما قرار دارد.
  • ارزیابی مهارت‌های مناسبی از مرجع ارزیابی مربوطه برای شغل معرفی‌شده خود را داشتند و این ارزیابی برای ویزای زیرکلاس 485 نبوده است
10
کمترین نمره موجود در جدول سطح زبان انگلیس یا همان سطح Competent English را کسب کرده باشد.
برای اینکه شما واجد شرایط دریافت این امتیاز باشید، شریک زندگی شما باید متقاضی همان زیر کلاس ویزا باشد و نباید مقیم دائم استرالیا یا شهروند استرالیا باشد.
5
شما مجرد هستید یا شریک زندگی شما شهروند استرالیا است یا اقامت دائم این کشور را دارد
10

طبقه‌بندی مشاغل برای دریافت ویزای کاری استرالیا

در صورتی که می‌خواهید برای ویزای کاری استرالیا اقدام کنید باید در یکی از گروه‌های شغلی زیر ساقه کار داشته باشید:
  • مهارت‌های استراتژیک میان ‌مدت و بلند مدت (MLTSSL): پیش از این به عنوان لیست شغل‌های ماهر (SOL) شناخته‌شده بود. این گروه شامل 216 شغل است که در حال حاضر تقاضای زیادی در بازار نیروی کار استرالیا دارند.
  • مشاغل کوتاه ‌مدت (STSOL): فهرستی از تمام شغل‌های مورد درخواست در ایالت‌ها و مناطق استرالیا است. مشاغل این گروه به وسیله وزارت امور داخلی و وزارت اشتغال مشخص می‌شوند. در حال حاضر مشاغل این لیست واجد دریافت ویزای 189 نیستند.
  • مشاغل منطقه‌ای تعیین شده (ROL): این دسته از مشاغل جهت رفع نیاز نیروی کار مناطق کم‌جمعیت و کم‌امکانات استرالیا تدارک دیده شده است. مشاغل این لیست برای ویزای 491 معتبر هستند.

ویزاهای خانواده و همسر

این دسته خود شامل 23 زیردسته است. برخی از رایج‌ترین‌ این ویزاها به شرح زیرند:
زیردسته ویزا
هزینه به دلار استرالیا
مدت اعتبار و اقامت
والدین (زیردسته 103)
4990
دائم
والدین سالخورده (زیردسته 804)
4990
دائم
اسپانسری والدین (زیردسته 870)
5735 برای سه ساله و 11470 برای پنج ساله
سه تا پنج سال
مشارکتی والدین (موقتی، زیردسته 173)
32340
دو سال
مشارکتی والدین (دائمی، زیردسته 143)
48365
دائم
فرزند (زیردسته 101)
3055
دائم
ازدواج (موقتی، 309 و دائمی 100)
8850
موقتی: دو سال و دائم
اخذ ویزای خانوادگی زمانی ممکن است که یکی دیگر از اعضای خانواده در استرالیا اقامت موقت یا دائم داشته باشد و بتواند از سایر اعضای خانواده‌اش حمایت کند.

ویزای والدین

ویزای 103 به افرادی تعلق می‌گیرد که فرزندی دارند که مقیم دائمی یا شهروند استرالیا یا نیوزیلند است. این فرزند همان اسپانسر ویزای شما است. نکته مهم این است که اسپانسر باید دو سال قبل از درخواست این ویزا اقامت قانونی در استرالیا را تجربه کرده باشد. همچنین والدین در زمان درخواست ویزا خارج از استرالیا هستند و برای ویزای موقت اسپانسری والدین هم اقدامی انجام نداده‌اند.
از دیگر شرایط دریافت این ویزا نتیجه مثبت در تست بالانس خانوادگی است. یعنی تعداد فرزندان مقیم استرالیا باید بیشتر یا مساوی با فرزندان مقیم کشورهای دیگر باشد. گفتنی است که صف انتظار این ویزا بسیار طولانی است و سال‌ها زمان می‌برد.

ویزای موقتی مشارکتی والدین

ویزای 173 یکی از موارد جایگزین برای ویزاهای 103 یا 804 محسوب می‌شود؛ زیرا صف انتظار بسیار طولانی آن‌ها را ندارد. ویزای مشارکتی زمان پردازش کمتری دارد، اما هزینه آن به‌مراتب بیشتر از ویزاهای غیرمشارکتی است. هزینه این نوع ویزا طی دو مرحله پرداخت می‌شود: یکی در زمان تشکیل پرونده و ثبت درخواست؛ و دیگری قبل از صادر شدن ویزا که هزینه بالاتری هم دارد.
ویزای 173 به دارندگان آن اجازه می‌دهد که دو سال در خاک استرالیا زندگی کنند. این اقامت دوساله قابل تمدید نیست و متقاضیان باید در طول این مدت نسبت به اخذ ویزای دائم اقدام کنند. شرایط دریافت این ویزا مانند ویزای 103 یا 804 است. فقط هزینه آن در مرحله اول 2490 و در مرحله دوم 29130 دلار است.

ویزای والدین سالخورده

ویزای 804 شرایطی مانند ویزای 103 دارد یا یک تفاوت اساسی. برای دریافت این ویزا شما باید به سن بازنشستگی رسیده باشید. سن بازنشستگی در نظر دپارتمان مهاجرت استرالیا با توجه به تاریخ تولد فرد از 65 تا 67 سال متفاوت است.
علاوه‌بر سن مورد تایید، باید در تست بالانس خانوادگی نتیجه مثبت کسب کنید؛ یعنی حداقل نیمی از فرزندان شما در استرالیا اقامت کنند. همچنین فرزند اسپانسر شما باید حداقل دو سال شهروند دائمی یا مقیم استرالیا بوده باشد.

ویزای دائمی مشارکتی والدین

این ویزا برای اقامت دائم است و مانند ویزای موقتی آن، دارای هزینه زیاد، ولی مدت زمان پردازش کم است. شروط دریافت این ویزا هم مانند ویزای 103 یا 804 است. این ویزا از دو مسیر قابل اخذ است. در مسیر مستقیم هزینه‌ای که در زمان ثبت درخواست و تشکیل پرونده باید بپردازید، 3695 دلار است. هزینه مرحله دوم نیز که موعد پرداخت آن پیش از صدور ویزا است، 43600 دلار خواهد بود.
مسیر دوم مخصوص کسانی است که پیش از این اقامت موقتی طریق ویزای 143 را داشته‌اند. در این مسیر مبلغ پرداختی مرحله اول 3695 دلار و مرحله دوم 19420 دلار است.

ویزای اسپانسری والدین

ویزای 870 به والدین افرادی که اقامت دائمی یا شهروندی استرالیا را دارند، اقامت موقتی به مدت 3 تا 5 سال را اعطا می‌کند. شرایط کلی این ویزا این است که باید قبل از درخواست ویزا یک حامی یا اسپانسر تاییدشده داشته باشید. سپس 6 ماه زمان بعد از تایید حامی درخواست ویزای خود را بفرستید.
با داشتن این ویزا اجازه کار در خاک استرالیا را نخواهید داشت. در طول این 3 تا 5 سال می‌توانید جهت بازدید درخواست ویزای مجدد دهید و تا 10 سال اقامت خود را طولانی‌ کنید. گفتنی است که قبل از درخواست این ویزا باید حداقل 90 روز خارج از استرالیا باشید، مگر اینکه این اجازه به‌طور قانونی به شما داده شده باشد.

ویزای فرزند استرالیا

ویزای 101 برای فرزندان تحت سرپرستی شهروندان استرالیا یا دارای اقامت دائمی این کشور است. متقاضی باید در زمان درخواست این ویزا خارج از استرالیا باشد. از شرایط دریافت این ویزا این است که فرزند زیر 18 سال سن داشته باشد. فرزندان 18 تا 25 سال هم می‌توانند این ویزا را دریافت کنند، اما به شرطی که معلول جسمی یا ذهنی یا دانشجو و غیرشاغل باشند و توانایی کار کردن را نداشته باشند. در هر صورت اثبات وابستگی مالی فرزندان به والدین از شروط ضروری است.
این ویزا دائمی است، اما امکان سفر و ورود و خروج نامحدود فقط به مدت 5 سال فراهم است. پس از 5 سال باید درخواست ویزای برگشت یا RRV داده شود یا در صورت واجد شرایط بودن درخواست شهروندی استرالیا داده شود.

ویزای ازدواج

ویزای 309 یا موقتی ازدواج پیش‌نیاز گرفتن ویزای 100 یا دائمی ازدواج است. زمان درخواست ویزای موقت شما باید خارج از استرالیا باشید، ولی برای درخواست ویزای دائم فرقی ندارد کجا باشید. از شروط دریافت ویزای 309 این است که از طرف کسی که مقیم دائمی یا شهروند استرالیا است، مورد حمایت واقع شوید.
ازآن‌جایی که سن قانونی ازدواج در این کشور 18 سال است، باید حداقل 18 سال سن داشته باشید. شما و فردی که اسپانسر شما است، باید به‌طور قانونی ازدواج کرده باشید و به دولت استرالیا اثبات کنید که به صورت جدی قصد دارید با هم زندگی کنید.

ویزای درمان پزشکی استرالیا

ویزای درمانی استرالیا یا زیردسته 602 برای افرادی صادر می‌شود که متقاضی دریافت خدمات درمانی در این کشور هستند یا از اعضای خانواده و همراه بیمار محسوب می‌شوند. دارندگان این ویزا می‌توانند تا پایان دوره درمانی در خاک استرالیا بمانند. مدت زمان پردازش این درخواست معمولا بین چند روز تا 2 ماه است.
برای اینکه واجد دریافت این ویزا شناخته شوید، باید به وسیله یک بیمارستان یا موسسه تحقیقات پزشکی در استرالیا حمایت شوید. اعتبار اولیه این ویزا تا 3 ماه است ولی امکان تمدید هم برای آن وجود دارد. هزینه دریافت این ویزا در خارج از استرالیا رایگان است. ولی اگر داخل استرالیا هستید، برای درخواست این ویزا باید 330 دلار استرالیا هزینه کنید.
از شروط دریافت این ویزا این است که ثابت کنید دچار هیچ بیماری تهدیدکننده سلامت عمومی استرالیا نیستید. همچنین باید نشان دهید که در طول مدت درمان از عهده مخارج درمانی خود و هزینه‌های اقامت خود و همراهانتان برمی‌آیید. علاوه‌بر هزینه‌های درمانی، تمکن مالی مورد نیاز برابر است با 5000 دلار استرالیا. لازم به ذکر است که برای دریافت ویزای درمانی استرالیا به شایستگی‌های زبان انگلیسی نیازی ندارید.

دریافت ویزای استرالیا

کارشناسان حرفه ای ویزا مارکت، آماده پاسخگویی به شما هستند.

فرم درخواست خدمات ویزا مارکت

نام